Vierdejaars HRM-studenten Avans startten studiejaar maatschappelijk

Vierdejaars HRM-studenten Avans startten studiejaar maatschappelijk

Deze week zijn 23 HRM-studenten van de Academie voor Algemeen en Financieel Management hun introductie maatschappelijk gestart. Op dinsdag 30 augustus, woensdag 31 augustus en donderdag 1 september zetten zij zich in voor diverse maatschappelijke organisaties én een goed doel.
Dankzij bemiddeling van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda gingen de studenten aan de slag bij B.S.V. Boeimeer en Tools to Work. Dinsdag zijn ze hun introductieweek gestart bij de voetbalvereniging van de Haagse Beemden, B.S.V. Boeimeer, waar ze het sportpark weer spik en span maakten. Zo werden de reclameborden, tribune en kantine schoongemaakt en werd het zwerfvuil opgeruimd.

Op woensdag ging de groep aan de slag bij Tools To Work in Teteringen. Tools To Work helpt mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen. In de werkplaats worden gereedschappen opgeknapt en gereviseerd door deskundige vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze gereedschappen worden vervolgens geleverd aan beroepsonderwijs en startende ondernemers in Afrika, en aan Nederlandse gezinnen die in armoede leven. In de werkplaats hebben de studenten allerhande klussen aangepakt.

En op donderdag 1 september hebben de studenten een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor een zelf gekozen doel, namelijk Voedselbank Breda. Door middel van het verkopen van hamburgers aan mede-studenten hebben ze € 200,- opgehaald.

Leo Geerts, docent HRM: “Het is de aftrap van de Minor HR-advies, waarbij studenten in groepen gedurende 20 weken verschillende HRM-opdrachten voor organisaties verrichten. Doelstelling van de introductieweek is om inzicht te krijgen in het groepsproces en het eigen aandeel daarin. We willen dat doen door de studenten een maatschappelijk groepsproject uit te laten voeren dat buiten hun normale routine/werkzaamheden ligt. Hoe pakken ze dit als groep aan? Welke competenties worden aangesproken? Hoe verloopt het groepsproces, wat verliep goed, wat verliep moeizaam en waarom? Hoe kijkt men hierop terug en wat zou men de volgende keer anders doen? De inzichten die dit oplevert kunnen gebruikt worden in de volgende groepsopdrachten voor de Minor HR-advies.”

Patty Wijnen van Betrokken Ondernemers Breda: “De maatschappelijke instellingen zijn erg blij met de geboden hulp van de studenten van Avans Hogeschool. Door alle bezuinigingen in het maatschappelijke veld is het lastig om voor sommige zaken budget te vinden en dan blijven zulke klussen vaak liggen.”

Start typing and press Enter to search

X