Voor de 9e keer organiseerde Betrokken Ondernemers Breda samen met Surplus Welzijn de Week van de Verwenzorg. Op 16, 18, 21 en 23 september werden mensen die afhankelijk zijn van zorg, uitgenodigd voor het Koffieconcert, Wereldsmaken, de Rollatorloop en het Meezingconcert. Centraal in de Verwenzorgweek staan mensen die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Zowel zelfstandig wonende inwoners van Breda als die in zorgcentra wonen waren uitgenodigd deel te nemen aan de activiteiten. Deze mensen werden eens extra in het zonnetje gezet. 

De Verwenzorgweek wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Surplus, Zuylen, gemeente Breda, stichting RCOAK, stichting Voormalig Gasthuis Breda, Albert Heijn Valkeniersplein, het Prinsentuincollege, Huize Raffy, Thebe IJpelaar, stichting Grez-Mahie en Happy Point.

Rollatorloop

Bewegen is dé manier om zolang mogelijk gezond te blijven. Daarom organiseerde Betrokken Ondernemers Breda dit jaar voor de vijfde keer een Rollatorloop. Het evenement leek bijna in het water te vallen, maar gelukkig was het tijdens én na de loop droog. Zelfs de wind ging even liggen. Zo’n 200 ouderen met hun begeleiders uit Breda met een rollator, rolstoel, looprekje, wandelstok deden mee. De hulpmiddelen werden versierd met Surplus ballonnen. Na een kopje koffie met een appelflap, aangeboden door Albert Heijn Valkeniersplein en een gezamenlijke warming-up kon men kiezen uit twee afstanden (400 meter en 1.000 meter) op de atletiekbaan en in het Mastbos. Uiteraard kregen de deelnemers een startnummer en was er muzikale omlijsting van Senioren Orkest Nieuw Ginneken en Tjerry en Mariska. De deelnemers werden als echte atleten feestelijk onthaald door speaker Theo Borghouts. Er was geen wedstrijdelement; het ging louter om de spreekwoordelijke eer. Na afloop was er dan ook voor alle deelnemers een ‘gouden’ medaille, een gezond hapje van Menu Surplus en een advocaatje met slagroom. Leerlingen van het Prinsentuin college hielpen als vrijwilliger mee in het kader van hun maatschappelijke stage.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X