Voor de 9e keer organiseerde Betrokken Ondernemers Breda samen met Surplus Welzijn de Week van de Verwenzorg. Op 16, 18, 21 en 23 september werden mensen die afhankelijk zijn van zorg, uitgenodigd voor het Koffieconcert, Wereldsmaken, de Rollatorloop en het Meezingconcert. Centraal in de Verwenzorgweek staan mensen die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of onmogelijk is om er zelfstandig op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Zowel zelfstandig wonende inwoners van Breda als die in zorgcentra wonen waren uitgenodigd deel te nemen aan de activiteiten. Deze mensen werden eens extra in het zonnetje gezet. 

De Verwenzorgweek wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Surplus, Zuylen, gemeente Breda, stichting RCOAK, stichting Voormalig Gasthuis Breda, Albert Heijn Valkeniersplein, het Prinsentuincollege, Huize Raffy, Thebe IJpelaar, stichting Grez-Mahie en Happy Point.

Wereldsmaken
Op 18 september werd de Verwenzorgweek gestart met het evenement “Wereldsmaken”. Na het overweldigende succes van voorgaande jaren opende Huize Raffy, een verzorgingshuis voor Molukse en Indische ouderen, voor de zesde keer haar deuren voor het evenement “Wereldsmaken”. Om 14.00 uur gaf directeur van Raffy, Gert van der Pluym de aftrap voor een middag met muziek, dans, lekker eten en drinken uit allerlei landen. Zo’n 13 dames en 1 heer, van origine afkomstig uit verschillende landen (Kameroen, Marokko, Libië, Syrië, Turkije, Curaçao en Nederland) serveerden hapjes uit hun land van herkomst. De Raffy Oldtimer band verzorgde de muziek waarop volop werd gedanst.

De foto’s zijn gemaakt door Ans Janssen | www.ansjanssenfotografie.nl

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X