Betrokken Ondernemers Breda organiseerde samen met Surplus Welzijn de Week van de Verwenzorg. Van 8 t/m 17 september werden mensen die afhankelijk zijn van zorg, uitgenodigd (chronologische volgorde) voor het Koffieconcert, Verwenzorgconcert in het Chassé Theater, de Rollatorloop, het Meezingconcert bij Zuylen en Wereldsmaken bij Woonzorgcentrum Raffy.

Centraal in de Verwenzorgweek staan mensen die minder mobiel zijn, mensen voor wie het fysiek of mentaal lastig of zelfs onmogelijk is om er zelfstandig er op uit te gaan. Door deze beperking is hun wereld klein en ligt sociaal isolement op de loer. Zowel zelfstandig wonende inwoners van Breda als die in zorgcentra wonen waren uitgenodigd deel te nemen aan de vele activiteiten. Deze mensen werden eens extra in het zonnetje gezet.

Wereldsmaken | 17 september
Na het overweldigende succes van voorgaande jaren opende Woonzorgcentrum Raffy, een verzorgingshuis voor Molukse en Indische ouderen, voor de zevende keer haar deuren voor het evenement “Wereldsmaken”. Om 14.00 uur was de aftrap voor een middag met muziek, dans, lekker eten uit allerlei landen. Zo’n 12 dames van origine afkomstig uit verschillende landen (Kameroen, Marokko, Libië, Syrië, Turkije, Curaçao en Nederland) serveerden hapjes uit hun land van herkomst. Een bekende huis band zorgde voor de muziek waarop volop werd gedanst.

Wereldsmaken | 17 september 2019

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X