DIRECTEUREN-MAKEN-VUILE-HANDEN-DAG

NUT EN NOODZAAK VAN MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN ONDERNEMEN

Op maandagavond 19 november organiseerden wij een inspirerende avond over het nut en de noodzaak van Betrokken Ondernemen. Wethouder Boaz Adank opende met een vlammend betoog over dit onderwerp en daagde ondernemers in de zaal uit hiermee te starten. Ynzo van Zanten, evangelist bij de kleurrijke Tony Chocolonely chocoladerepen legde de maatschappelijke filosofie achter het bekende merk uit.

Boaz Adank, onder meer wethouder van economische zaken ging in op de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen van de participatiesamenleving voor burgers en bedrijven. Als voorbeelden van maatschappelijke betrokkenheid noemde hij het gebruik van zonnepanelen door bedrijven en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En hij deelde zijn visie op de winst die bedrijven maken wanneer zij hun maatschappelijke betrokkenheid in de samenleving tonen.

Ynzo van Zanten legde uit hoe het merk Tony Chocolonely jaren geleden is gestart met het maken van slaafvrije chocolade. Onder het mom “Crazy about chocolate, serious about people” is het merk de strijd aan gegaan voor een eerlijke prijs voor de cacaoboeren in de wereld. Het doel van de fabrikant is alle chocolade 100% slaafvrij maken.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “Wij zien ook hoe de samenleving verandert en hoe belangrijk de rol van het bedrijfsleven wordt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ik vond het heel mooi om te horen hoe Boaz Adank dit verwoordde en hoe hij de aanwezigen met zijn woorden weet te inspireren. Het verhaal van Ynzo van Zanten is heel interessant en inspirerend. Het bekende chocolademerk heeft zich in relatief korte tijd uitstekend op de kaart gezet, inclusief het verhaal achter de chocolade: het 100 % slaafvrij maken van de productie ervan”.

Een aanwezige: “Het is mij nog duidelijker geworden hoe belangrijk het is om met ons bedrijf iets te doen met maatschappelijk betrokken ondernemen. Je draagt een steentje bij aan een mooier Breda én medewerkers vinden het echt van belang”.

Na afloop van de bijeenkomst bij Rabobank Breda ontvingen de 150 aanwezigen uiteraard een smakelijke, kleurrijke, 100% slaafvrije chocolade reep voor thuis.

Start typing and press Enter to search

X