Spring naar content

Brickbybrick laat Zero Waste Nederland groeien met strategisch advies

Brickbybrick laat Zero Waste Nederland groeien met strategisch advies

Brickbybrick en Zero Waste Nederland

Brickbybrick heeft Elisah Pals in het afgelopen jaar bijgestaan bij de groei van haar initiatief Zero Waste Nederland. Dankzij de begeleiding van Brickbybrick is Zero Waste Nederland nu een stichting met een bestuur in oprichting, waardoor de besluitvorming niet langer alleen op Elisah rust. “Ik vond het heel spannend om met meerdere mensen dit initiatief door te zetten, maar nu heb ik dat helemaal niet meer. Ik vind het juist fijn dat er wat druk van mijn schouders af is,” deelde Elisah.

Elisah spreekt vol lof over de adviezen en tips die ze van hen heeft gekregen en ze gedurende het jaar heeft toegepast. “De meeste adviezen heb ik ten harte genomen. Het is zo tof om hier nu het resultaat van te zien. Ik merk dat ik kan gaan opschalen, dat Zero Waste Nederland nu groter kan worden dan alleen ikzelf,” aldus Elisah. Ze vertelt hoe Brickbybrick haar heeft geholpen om zaken slimmer aan te pakken. “Ze hebben me laten inzien dat mijn activiteiten vanuit maatschappelijk initiatief ook waarde hebben, waar ik doelstellingen van de gemeente of bedrijven mee kan vervullen,” voegde Elisah toe.

Elisah erkent dat ze met Brickbybrick stappen heeft gezet die ze alleen niet had durven nemen. “Ik heb er ongelofelijk veel steun aan. Ze kijken mee met een kritische blik, geven tips waar ik zelf niet zo snel aan zou denken en geven het ook aan als ik een idee heb wat zij afraden,” zei Elisah. Zo hebben ze haar ondersteund bij het krijgen van inkomstenbronnen. “De kennis en adviezen die Elisah geeft aan bedrijven is letterlijk geld waard. Deze inkomsten worden geïnvesteerd in de stichting waardoor Elisah haar verhaal nog breder en beter kan gaan vertellen”, legt Anouk Benner uit.

Naast het delen van kennis en kunde heeft Brickbybrick ook bewustzijn gecreëerd bij haar eigen team. “Ik denk nu veel meer na over al het vuil wat wij veroorzaken en hoe slecht we ermee omgaan. Onze ogen zijn meer geopend voor duurzaamheid”, vertelt Anouk. “Het geeft ons enorm veel voldoening dat wij hieraan hebben bijgedragen. We vinden dit leuk om te doen. We doen het normaal gesproken voor commerciële bedrijven en nu ook voor dit goede doel. Zowel deze samenwerking als Elisah vonden we echt leuk.” Brickbybrick en Zero Waste Nederland zullen deze succesvolle samenwerking voorlopig voortzetten.