Spring naar content

ReBalance Fysiotherapie: mens en maatschappij verbinden

ReBalance Fysiotherapie: mens en maatschappij verbinden

Rebalance Fysiotherapie

ReBalance Fysiotherapie heeft zich aangesloten bij het netwerk van BOB. “Als praktijk willen wij graag iets doen voor de maatschappij”, vertelt fysiotherapeut en praktijkhouder Fatiha El Madani. “Wij signaleren bij onze patiënten steeds vaker knelpunten in de maatschappij en willen hier verandering in brengen.”

Fatiha en haar collega’s van ReBalance Fysiotherapie willen hun expertise inzetten om andere bedrijven te helpen. “Wij beschikken over vakinhoudelijke fysiotherapeutische kennis en kunde en hebben een positie in de wijk waarin we verschillende groepen bewoners weten te bereiken”, vertelt ze. Ook wil ReBalance zich meer gaan profileren als sociaal-maatschappelijk gezondheidsgerichte organisatie. Aansluiting bij BOB past daarbij.

ReBalance wil haar kracht gebruiken om mensen te verbinden en te ondersteunen in gezondheid en welzijn in combinatie met een betere kwaliteit van leven. Fysiotherapie is daarbij de hoofddienstverlening. Dat doet de praktijk echter met een sociaal en maatschappelijk oog. “Wij zién onze patiënten en helpen hen graag vooruit in hun fysiek functioneren, maar ook in de algehele welzijn. Naast fysiotherapeutische hulpvraag, zien wij dat er ook vaak andere hulpvragen zijn, zoals sociaalmaatschappelijke hulpvragen. Wij onderhouden daarom graag contact met organisaties in het sociaalmaatschappelijk domein, zodat wij niet alleen signaleren, maar onze patiënten in de verschillende domeinen verder kunnen helpen”, legt Fatiha uit. “Ook vinden wij het als praktijk erg belangrijk om mensen met elkaar te verbinden.”