Spring naar content

150 medewerkers Perfetti Van Melle doen ‘something sweet’

150 medewerkers Perfetti Van Melle doen ‘something sweet’

Medewerkers van Perfetti van Melle met bewoners van T-zorg bij Ingenhousz. FOTO JILLE ZUIDEMA
Medewerkers van Perfetti van Melle met bewoners van T-zorg bij Ingenhousz. FOTO JILLE ZUIDEMA

Zo’n honderdvijftig medewerkers van de Bredase vestiging van Perfetti van Melle trokken vrijdag 9 juni de stad in om iets te betekenen voor een ander. Ze deden dat in het kader van de vrijwilligersdag Good Friday, do something sweet. Na bemiddeling van Betrokken Ondernemers Breda gingen drie groepen van vijftig aan de slag op drie locaties.   

In de kapel van Ingenhousz Breda nodigde Perfetti Van Melle zelfstandig wonende ouderen uit via T-zorg voor een ochtend- of een middagprogramma, eventueel met begeleider. “Daar hadden we allerlei activiteiten voorbereid zoals een bingo, spelletjes, bloemschikken, schilderen of gewoon gezellig kletsen”, vertellen organisatoren Lieke van Aalten en Emmi Hovingh. “En dat alles natuurlijk onder het genot van koffie, thee en iets lekkers en natuurlijk ook een advocaatje met slagroom met een bitterbal”. Ongeveer 60 ouderen en 20 begeleiders hebben hier kunnen genieten. “Voor hen mocht het volgende week herhaald worden”, hoorde Emmi.

Tijdens de dag kon iedereen binnen Perfetti Van Melle meedoen en werkten alle afdelingen samen. “Of je nu in de productie, op kantoor of in het magazijn werkt, samen maken we het verschil, en met heel veel plezier!”

Opvang Oekraïense weeskinderen

Bij de opvang voor Oekraïense weeskinderen in Bavel namen de medewerkers van de Bredase snoepfabriek de schilderkwast in de hand. “De slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes konden wel een likje verf gebruiken. Een team van meer dan 50 medewerkers heeft hier onder aanvoering van een professionele schilder een enorme berg werk verzet”, vertelt Lieke. “Het werk dat is verricht was erg noodzakelijk en de begeleiders toonden hun dankbaarheid door een lekkere lunch te bereiden”, vertelt  locatiemanager Oekraïnse opvang Weideveld, Ira Prachkovskiy.  “De kinderen konden het resultaat pas later op de avond zien, maar waren erg blij met hun nieuw geschilderde kamers. Het geeft iedereen een prettig gevoel.”

Reeks projecten

Bij Landgoed Nuwenhuys wachtte voor het team van vijftig Perfetti Van Melle-medewerkers een hele reeks van projecten, waaronder het bouwen van een fietsenstalling (onder professionele begeleiding), schilderwerkzaamheden, graafwerkzaamheden, maar ook activiteiten samen met de acht medewerkers (met een beperking) en hun begeleiders. 

De hulp was meer dan welkom, vertelt Annina van Logtestijn.  “Dagverrijking op Nuwenhuys is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Er zijn geen financiële reserves. Extra projecten en activiteiten kunnen alleen plaatsvinden dankzij inzet van vrijwilligers en donateurs. Door de inzet van Perfetti van Melle zijn er op één dag heel veel klussen geklaard, waar onze medewerkers met een beperking direct van kunnen genieten.” Dat bleek ook tijdens de dag. “Iedereen vond het een hele leuke en inspirerende dag. De medewerkers van het bedrijf waren super positief. Er waren mooie interacties tussen hen en onze medewerkers met een beperking.”

Ook in andere plaatsen Good Friday

Niet alleen in Breda, maar ook bij de vestigingen in Weert, Sittard en Andelst gingen medewerkers van Perfetti Van Melle op vrijwillige basis aan de slag. “Perfetti Van Melle vindt het belangrijk dat iedereen kan meegenieten van heerlijke momenten, samen met andere mensen. We zetten ons dan ook graag in om dit voor iedereen mogelijk te maken en te voorkomen dat mensen uitgesloten worden of zich uitgesloten voelen”, besluiten Emmi en Lieke. “Samen genieten is samen delen, of het nu gaat om lekkere snoepjes, om gezellige momenten of om allebei. Van jong tot oud, iedereen telt en doet mee, we zijn tenslotte niet voor niets een echt familiebedrijf! En precies dát, samen goed bezig zijn, is waar het over gaat op Good Friday.”