Spring naar content

Coface verzet bergen werk tijdens Community Day

Coface verzet bergen werk tijdens Community Day

Coface Community Day 2023 -FOTO JILLE ZUIDEMA
Coface Community Day 2023 -FOTO JILLE ZUIDEMA

Coface heeft haar Coface Community Day ingezet bij Surplus Elisabeth, Ostara De Kleine Hoeve, Advendo en Grote Broer Grote Zus. Maatschappelijk verantwoord ondernemen stond deze dag centraal. Met ruim 60 collega’s heeft Coface de handen uit de mouwen gestoken om deze organisaties te helpen met achterstallig werk weg te ruimen of mensen met langdurige zorg te voorzien van een gezellige dag.

Gezelligheid en genot

Twintig medewerkers van Coface hebben samen met in totaal veertig bewoners van Surplus-Elisabeth de Grote Kerk bezocht. Ze kregen een rondleiding, met daarna een kopje koffie of thee en warm appelgebak bij café de Bruine Pij. “Onze bewoners hebben genoten, van het buiten zijn, de 1-op-1 aandacht met mooie gesprekken en de binnenstad Breda. Ook tussen de begeleiders van Surplus en de medewerkers van Coface was een mooie interactie”, vertelt Hellen van Opstal-Michielsen.

Gesmuld en gelachen

Bij Ostara de Kleine Hoeve snoeiden medewerkers van Coface onder meer de omheining van de varkenswei terug en kapten ze bomen. “Tientallen aanhangers vol snoeiwerk hebben ze samen met een bewoner van onze boerderij, die tractor rijdt, afgevoerd”, vertelt Sabrina Twiss. “Mooi om te zien hoe ze met een ander oog kijken naar mensen met een beperking, ze stonden van te kijken wat hier allemaal kan en doen op onze stadsboerderij.”

De medewerkers genoten daar bovendien appeltaart bij de koffie en van een eigen gemaakte lunch. “Al met al een fantastische en fijne dag met al onze bewoners en de kanjers van Coface”, sluit Sabrina af.

Alles uit de kast

Bij Advendo ruimde het team van Coface de garage op, waarbij het afval meteen naar de stort werd gebracht. Ook maakte het team een plafond en nieuw ballenrek in het ballenhok. De materialen die gebruikt zijn, heeft Coface aangeschaft en geschonken. Daarnaast is de kantine is schoongemaakt en zijn er nieuwe spullen voor in de toiletten aangeschaft en geschonken door Coface. “Met 15 man zijn er dus bakken met werk verricht! Coface heeft echt alles uit de kast gehaald om ons te helpen en wij zijn hier nu nog stil van”, vertelt Nancy van Houten van Advendo. “Deze dag wordt door ons ook gebruikt om te netwerken en om alles wat wij maatschappelijk doen kenbaar te maken. Wij houden ons zeker aanbevolen voor een volgende dag.”

Nieuwe inzichten

“Samen met de harde werkers van Coface hebben we een grote schoonmaak gehad in de werkruimte, het onkruid weggehaald rondom ons pand en de keuken geverfd. Deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat onze locatie weer een frisse en warme uitstraling heeft gekregen”, vertelt Anass Lamou van Grote Broer Grote Zus. Er waren vijf mensen aanwezig van Coface en vijf Grote Broers en Zussen. “We hebben bewust gekozen om dit samen te doen. Dit vooral om onze jongeren bewust te maken wat voor moeite Coface heeft gedaan en hoeveel werk zij hebben verricht. Het is belangrijk dat jongeren leren dat niet alles uit de lucht komt vallen. Ook dat ze zien dat anderen aan hen denken en zich speciaal voor hen inzetten”, legt Anass uit.

“De samenwerking zorgde voor een fijne sfeer, een gevoel van een gemeenschappelijk doel”, vertelt Anass. “Binnen Grote Broer Grote Zus, besteden wij veel aandacht en tijd aan de ontwikkeling van de zelfredzaamheid van onze jongeren. Zo hebben ze die dag ook andere inzichten gekregen en zich ontwikkeld binnen dat vlak.”

Waardevol

Aan het eind van de dag zijn de vier groepen van Coface aan het einde van de dag samengekomen om te borrelen en elkaar bij te praten over de dag. Voor de maatschappelijke organisaties zijn er bergen verzet. Dat is volgens de projectmanager van Coface niet eenmalig. “Ik houd mezelf en de collega’s aanbevolen. We hebben het als zeer waardevol ervaren.”