Spring naar content

ALEZ: ‘Onze jongeren hebben veel te bieden’ 

ALEZ: ‘Onze jongeren hebben veel te bieden’ 

ALEZ Academie is trotse nieuwe partner van BOB. Lieke van Boxtel, Miriam van Loon en Silvie Warmerdam.
ALEZ Academie is trotse nieuwe partner van BOB. Lieke van Boxtel, Miriam van Loon en Silvie Warmerdam.

ALEZ, de Academie voor Leren en Zelfstandigheid, heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda. Deze organisatie biedt onderwijs en stages na de middelbare school aan jongeren (16+) met een verstandelijke beperking. Bestuurslid Silvie Warmerdam en stagecoördinator Miriam van Loon van ALEZ leggen uit waarom zij maatschappelijk partner zijn geworden bij Betrokken Ondernemers Breda.

“Als organisatie willen we niet alleen zelf onderdeel zijn van de stad en het Bredase netwerk, maar we willen ook dat onze jongeren volwaardig deel uitmaken van de Bredase samenleving”, aldus Silvie. “We organiseren ons onderwijs en de stages in de samenleving en werken daarvoor graag samen met ondernemers en andere maatschappelijke organisaties in Breda.”

Stageplekken
Door zich aan te sluiten bij Betrokken Ondernemers Breda hoopt ALEZ diverse voordelen uit het netwerk te halen. Miriam legt uit: “We zijn op zoek naar stageplekken, maar ook naar meedenkers die ons kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld het vinden van een geschikte locatie of leden voor onze Raad van Toezicht. Daarnaast willen we graag meer naamsbekendheid genereren, zodat we de jongeren die bij ons passen daadwerkelijk kunnen bereiken.”

Als onderdeel van het netwerk biedt ALEZ niet alleen de mogelijkheid om stageplekken te vervullen, maar ook om actieve ondersteuning te bieden bij verschillende evenementen. “Onze jongeren zijn enthousiast en loyaal en kunnen van toegevoegde waarde zijn bij bijvoorbeeld evenementen”, zegt Silvie. “Dus doe vooral een beroep op ons.”

Unieke vaardigheden
Bovendien brengt ALEZ stagiaires en potentiële medewerkers met unieke vaardigheden en talenten in. Miriam benadrukt: “Onze stagiaires en mogelijk toekomstige medewerkers hebben meer te bieden dan men op het eerste gezicht zou denken. We zijn ervan overtuigd dat ze met hun capaciteiten een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Bredase ondernemersgemeenschap.”

Met hun besluit om maatschappelijk partner te worden bij Betrokken Ondernemers Breda, laat ALEZ zien dat ze niet alleen gericht zijn op het bieden van onderwijs en stages, maar ook actief willen bijdragen aan de lokale gemeenschap. Ze kijken uit naar de samenwerking met ondernemers en maatschappelijke organisaties in Breda om zo de jongeren van ALEZ een volwaardige plaats te geven in de stad en hen te helpen hun potentieel volledig te benutten.