Spring naar content

Betrokken Ondernemers in touw voor Bredase sportverenigingen

Betrokken Ondernemers in touw voor Bredase sportverenigingen

Ondernemers Maken Vuile handen Dag, ondernemers bij de start van de dag, donderdag 22 september.  FOTO REINIER DE VLAAM
Ondernemers Maken Vuile handen Dag, ondernemers bij de start van de dag, donderdag 22 september. FOTO REINIER DE VLAAM

Het verenigingsleven kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Ook in Breda worstelen Bredase sportverenigingen met uitvoering van tal van taken door een tekort aan vrijwilligers. Om dat leed een beetje te verzachten én om de aandacht te vestigen op deze doelgroep, staat de Ondernemers Maken Vuile Handen Dag (OMVHD) op 2 juni in het teken van de Bredase sportverenigingen.

Ongeveer negentig directeuren, ondernemers, managers en leidinggevenden van Bredase bedrijven en maatschappelijke organisaties gaan die dag aan de slag bij negen Bredase sportverenigingen. ‘s Middags steken ze drieënhalf uur de handen uit de mouwen om tal van klusjes te verrichten waar de vaste vrijwilligers van de verenigingen niet aan toe komen.

Negen verenigingen

Onder meer bij PCP, Advendo en SAB komen de ondernemers in actie, maar ook Baronie, DIA, WDS’19, HC Prinsenbeek, de Teteringse Tennisvereniging en Push staan met open armen klaar om de klussers te ontvangen.

“In de relatief korte tijd kunnen we met teams van acht tot tien mensen veel werk verzetten, maar natuurlijk lang niet alles wat normaal gesproken blijft liggen”, weet directeur Justin Goetzee. “Tijdens de dag laten we onze partners kennis maken met het verenigingsleven in Breda in de hoop dat mensen daarmee geïnspireerd raken om structureel als vrijwilliger bij een vereniging aan de slag te gaan.”

Partners verbinden

Betrokken Ondernemers Breda zet zich in om ondernemers in Breda te ondersteunen bij maatschappelijk betrokken ondernemen. “Daarvoor proberen we bedrijfsleven en maatschappelijke partners met elkaar te verbinden op een manier die bij beide kanten past”, vertelt intermediair Lieke van Boxtel, die verantwoordelijk is voor het maatschappelijke veld. “De Ondernemers Maken Vuile Handen Dag is voor ons ook een mooie gelegenheid om op informele wijze partners met elkaar kennis te laten maken.”

De Ondernemers Maken Vuile Handen Dag is een jaarlijks terugkerende traditie. Afgelopen jaar hebben de deelnemers in Hoge Vucht zwerfafval verzameld en gaven verschillende organisaties uit de wijk een presentatie over wat er in de wijk speelt en waar behoefte aan is. Het jaar ervoor werden verschillende muurschilderingen van Blind Walls Gallery opgefrist en van onderhoud voorzien.