Spring naar content

Brabantse Keukentuin wil samen met BOB verder groeien

Brabantse Keukentuin wil samen met BOB verder groeien

Leonie en Liedewij van de buurttuin, samen met Lieke van BOB.
Leonie en Liedewij van de buurttuin, samen met Lieke van BOB.

Samen met buurtbewoners én betrokken ondernemers willen Leonie en Liedewij de Brabantse Keukentuin verder laten groeien in Breda.  “Wij geloven erin dat het terugbrengen van de natuur goed is voor iedereen; gezondheid, diversiteit, verbinding en educatie”, vertellen ze namens de groep vrijwilligers.

De Brabantse Keukentuin bestaat uit een groep verenigde vrijwillige buurtbewoners uit de wijk Brabantpark en Leonies Paradijstuin die de buitenruimte groener en sociaal aantrekkelijker wil maken voor zowel mens, planten, dieren en de directe omgeving. In de tuin groei en bloeit van alles, maar is ook aandacht voor vraagstukken als waterretentie en luchtkwaliteit. “Vanuit de tuin ontstaan allerlei nieuwe fantastische initiatieven.”

Verder laten groeien

De aansluiting bij Betrokken Ondernemers Breda past bij de visie van de groep. Eerder gingen de buurtbewoners al samenwerkingen aan met de gemeente Breda, voor een locatie,  SurPlus, PCP voetbalvereniging enkele fondsen en stichting Breda Stad in het Park. “Dat helpt ons om deze tuin, metaforisch gezien als de plant die nu geworteld is, verder door te laten groeien tot een groter netwerk.”

In de tuin is vanalles te doen voor buurtbewoners, maar ook voor ondernemers die met hun medewerkers aan de slag willen, vertellen Leonie en Liedewij. Per seizoen veranderen de projecten en het werk in de Brabantse Keukentuin. “Wat wij kunnen bieden is een natuurlijke buitenruimte die gebruikt kan worden voor maatschappelijke doelen of een programma waarop aangemeld moet worden.” 

Delen

Het zou daarom mooi zijn als de samenwerking met BOB materialen en arbeidsuren oplevert, geven ze aan. “Om zo onze tuin verder vorm te geven. Juist de delende factor, het recyclen en opnieuw inspireren sluiten goed aan bij de visie van onze tuin.”