Spring naar content

Buddy to Buddy: ‘Elkaar versterken en leren van elkaar’

Buddy to Buddy: ‘Elkaar versterken en leren van elkaar’

Buddy to Buddy en BOB
Emma Pierre en Diana Prins van Buddy to Buddy en Lieke van Boxtel van BOB zijn enthousiast over het partnerschap.

De vrijwillige buddy’s van Buddy to Buddy leggen al dagelijks verbindingen tussen nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond en inwoners van Breda. Door zich als organisatie aan te sluiten bij BOB hoopt Buddy to Buddy verder te groeien. “Wij willen graag ons professioneel netwerk vergroten zodat wij samen met partnerorganisaties kunnen kijken hoe wij elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.”

Buddy to Buddy koppelt betrokken inwoners aan nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond, vertelt Emma Pierre. “Wij gaan uit van gelijkwaardigheid en organiseren laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan.”

Leren van Buddy to Buddy

Als organisatie is Buddy to Buddy constant in beweging en maakt ze een flinke groei door. “Ik hoop dat aansluiting bij BOB verbreding van het netwerk en samenwerking met professionals oplevert”, maakt Pierre duidelijk. En wat kunnen andere partners opsteken van Buddy to Buddy? “Wij brengen veel ervaring in met het werken met vrijwilligers, het bouwen en onderhouden van een community, en uiteraard veel kennis over nieuwkomers en inburgering.”