Spring naar content

CrossArts heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda

CrossArts heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda

Foto CrossArts

CrossArts Breda organiseert kunstprojecten en culturele activiteiten op plekken in Breda waar over een paar jaar huizen zullen staan. “Zo werken we met kunst en cultuur mee aan de groei van Breda”, vertelt directeur Marjan van Gerwen.

De organisatie is in 2022 opgericht en ontstaan uit een samenwerking tussen kunst- en cultuurinstellingen. Betrokken partners zijn Electron, Brack, Grote Kerk Breda, Stichting Tranzforma (Stadsgalerij Breda) en BredaPhoto. Stichting CrossArts werkt in opdracht van de gemeente Breda.

CrossArts vindt het belangrijk dat creativiteit en duurzaamheid wordt verbonden aan de ontwikkeling van de stad. Om huidige en nieuwe bewoners hiermee kennis te laten maken en te enthousiasmeren zoeken we vanuit de culturele sector ook naar samenwerkingen met organisaties en bedrijven uit andere sectoren. “Want samen sta je sterker en kun je meer voor de stad betekenen”, aldus Marjan.

Via BOB wil CrossArts kennismaken en samenwerken met andere betrokken partijen om mensen te enthousiasmeren en te betrekken bij de mogelijkheden die kunst en cultuur bieden voor maatschappelijke en stedelijke ontwikkelingen.

Wil je met ons kennismaken? Heel graag! Tot en met 1 oktober is het groene Kunstdoolhof SPEEL! geopend op het braakliggende terrein tussen Electron en Brack. Ingang is bij Speelhuislaan 171.
Meer informatie en tickets: www.crossarts.nl