Spring naar content

Deelnemers Singel Samen Loop kijken uit naar volgende loop 

Deelnemers Singel Samen Loop kijken uit naar volgende loop 

Singel Samen Loop foto 6

Honderd mensen met een lager inkomen hebben dankzij het initiatief Singel Samen Loop meegelopen aan de Singelloop. Verschillende Bredase organisaties gaven met dit initiatief invulling aan de honderd startbewijzen die de Singelloop ter beschikking stelde aan Quiet Breda.

Quiet Breda klopte bij Lisa Hendriks van Betrokken Ondernemers Breda aan. Zij ging vol enthousiasme op zoek naar meerdere partners om van dit sociale loop initiatief een succes te maken. Nicole Wezel van My Health greep de vraag van Betrokken Ondernemers Breda met beide handen aan: “Alles is duur, ook sporten, en wij vinden het belangrijk om mensen te helpen die het niet breed hebben.”

Fantastisch

De deelnemers genoten, zag Nicole. “Het was fantastisch. Een groot warm bad. Euforie, omdat twee maanden samen trainen, samen rennen en dan allemaal een medaille ontvangen zo voldaan voelt”, vertelt Nicole vol trots. “In de groepsapp van de deelnemers zijn ze een volgende loop al aan het plannen”. Ook bij My Health maakt het enthousiasme veel los. De sportschool wil de Singel Samen Loop duurzaam inzetten zodat mensen kunnen blijven lopen en rennen. “Alle Bredase loopevenementen”, aldus Nicole.

My Health Breda was als sociale sportschool een van de partners die ervoor zorgde dat de deelnemers zondag 1 oktober goed getraind aan de start stonden op de Claudius Prinsenlaan. Andere samenwerkingspartners waren Vluchtelingenwerk Nederland, Buddy To Buddy, SMO Breda e.o., Sportleerbedrijf Breda, Urban Living Lab, GET-Lab Avans, SPRINT.

Kartrekker

“BOB was de kartrekker”, deelt Nicole een compliment uit. “Lisa Hendriks heeft ontzettend veel voor ons gedaan. Maartje van Avans Hogeschool heeft sporthorloges gefaciliteerd. Antoon van My Health gaf de hardloop- en wandeltrainingen. Zonder hen was dit niet gelukt en dat mag gezegd worden.”

De partners zorgden stuk voor stuk voor een unieke voorbereiding voor deze nieuwe groep deelnemers. NAC Maatschappelijk stelde één keer het NAC-voetbalveld ter beschikking voor een training, 55voor5 zorgde voor buitenjassen, Gemeente Breda heeft lunchpakketten gesponserd, Café Lievense bracht eveneens consumptiebonnen in, Tech4you zorgde voor de sport shirts en Midglas heeft hun startkraam ter beschikking gesteld.

Vervolg

De deelnemers kijken al uit naar een vervolg in 2024. Dat komt er zeker, stelt Nicole. “Absoluut. De deelnemers en sommige maatschappelijk organisaties hebben zich al gemeld weer mee te doen. Volgend jaar wordt het nog groter en beter.”