Spring naar content

Fietsmaatjes Breda: Partner bij BOB omdat je samen verder komt

Fietsmaatjes Breda: Partner bij BOB omdat je samen verder komt

Alleen denk je soms sneller te kunnen gaan, maar samen kom je verder!”, zegt Peter Persoon van Fietsmaatjes.
Alleen denk je soms sneller te kunnen gaan, maar samen kom je verder!”, zegt Peter Persoon van Fietsmaatjes.

Fietsmaatjes Breda zorgt ervoor dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch lekker op pad kunnen op de fiets, samen met een getrainde vrijwilliger. Fietsmaatjes draait dus om samen. Vandaar ook de aansluiting bij BOB.  “Alleen denk je soms sneller te kunnen gaan, maar samen kom je verder!”, is de stellige overtuiging van voorzitter Peter Persoon.

Fietsmaatjes Breda richt zich op fietsers die vanwege lichamelijk of geestelijke beperkingen niet meer zelfstandig kunnen fietsen. “Samen met een getrainde vrijwilliger kunnen zij, naast elkaar gezeten op een duofiets met elektrische trapondersteuning, heerlijk fietstochten maken door stad en regio Breda”, vertelt Persoon. “Natuurlijk wordt gezellig samen koffie drinken ook niet vergeten!”

Samenwerking essentieel

Bij het fietsen is samenwerking essentieel. Dat uitgangspunt trekt Persoon graag door in het partnerschap met BOB. “Omdat wij geloven in de meerwaarde van een goede samenwerking tussen ondernemers, ondernemingen en maatschappelijke organisaties in Breda.”

In de samenwerking hoopt hij op een samenwerking waarbij de partners niet aan het ‘optellen zijn, maar aan het vermenigvuldigen’. “ Dat schiet lekker op!”, stelt hij enthousiast. “Wat je als Ondernemer aan betrokkenheid bij de samenleving laat zien, siert je niet alleen, maar betaalt zich ook dubbel en dwars terug, zowel in financiële als in immateriële zin.”