Spring naar content

Gemeente Breda onder de indruk van Blauwe Kamer

Gemeente Breda onder de indruk van Blauwe Kamer

Gemeente Breda bij Visio de Blauwe Kamer

50 medewerkers van Team Regie van de Gemeente Breda hebben samen een berg achterstallig werk verzet op het terrein van de Blauwe Kamer. Tijdens de dag ervaarden ze ook hoe het is om blind te lunchen en was er een workshop over hoe het is om slechtziend of blind te zijn. “De workshop was heel indrukwekkend”, vertelt Carolien Aalbers van Team Regie.

“Het is geweldig om te zien dat twee hele andere werelden samenkomen en de mensen van Gemeente Breda een soort bewustzijn krijgen over wat er hier allemaal gebeurt”, legt Jeanine van Gulik van de Blauwe Kamer uit. “Het is voor ons als zorginstelling belangrijk om ons te profileren in het bedrijfsleven, omdat wij niet weten hoe de toekomst eruit gaat zien voor de zorg. We willen mensen laten inzien hoe het er in de zorg aan toe gaat.”

De hulp die de Blauwe Kamer deze dag heeft gekregen, is welkom. “Voor in de toekomst zijn er misschien mogelijkheden voor beide partijen, zoals werkplekken of vrijwilligers die komen helpen met activiteiten.”

Aan de slag

De dag begon met de handen uit de mouwen te steken, zoals schoonmaken van de boerderij, geleidersbalken en de opstapplaats van de huifkar. Carolien maakt duidelijk dat de positieve effecten van de huifkartochtjes op cliënten haar raakten. “Dat er zulke activiteiten zijn voor de bewoners gaf me kippenvel. De opstapplaats daarvan opknappen vond ik dan ook een mooi gebaar.”

De blinde lunch en workshop volgden. Met een blinddoek op drankjes inschenken, brood smeren, beleggen en zonder knoeien op te eten, was de uitdaging die medewerkers kregen. “Door aan deze activiteiten deel te nemen, hebben wij een goed beeld gekregen van wie de doelgroep is en wat er plaatsvindt op het terrein”, vertelt Carolien. “Wat ons ook opgevallen is dat De Blauwe Kamer een enorm gedreven en hecht team heeft dat zich iedere dag vol energie inzet voor de doelgroep!”

Bosje bloemen is te weinig

Team Regie van de gemeente Breda wil met dit teambuildingsuitje een steentje bijdragen aan de maatschappij. “Wij vinden dit belangrijk om te doen als team, omdat het ons voldoening geeft en we de medewerkers en de bewoners van de Blauwe Kamer kunnen helpen”, legt Carolien uit. “Volgend jaar komen we zeker weer terug. Een bosje bloemen vonden we te weinig. Omdat Dylan aangaf dat zij met extra handjes het meest zijn geholpen, zijn we een clubje vrijwilligers aan het opzetten om wat extra dagen bij de Blauwe Kamer mee te helpen.”

Het was een geslaagde dag, constateert Jeanine. “Er is een mooie verbinding gekomen tussen dit team van de Gemeente Breda en Visio.”