Spring naar content

Humanitas Afdeling Regio Breda: via BOB zichtbaarder zijn

Humanitas Afdeling Regio Breda: via BOB zichtbaarder zijn

Secretaris van Humanitas, Anton Verbeek en Lieke van Boxtel van BOB.
Secretaris van Humanitas, Anton Verbeek en Lieke van Boxtel van BOB.

Humanitas Afdeling Regio Breda, dat zich inzet voor de ondersteuning van Bredanaars, heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda. Secretaris van Humanitas, Anton Verbeek, hoopt dat het lidmaatschap Humanitas helpt zichtbaarder te worden in de stad.

Humanitas Breda is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Verbinden staat centraal bij Humanitas, waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt op basis van afkomst, geloof of cultuur. Met een team van meer dan 205 toegewijde vrijwilligers biedt Humanitas ondersteuning op diverse gebieden. “Of het nu gaat om het verkrijgen van grip op geldzaken, het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid, het omgaan met rouw en verlies, of het bestrijden van eenzaamheid”, vertelt de secretaris. Humanitas richt zich op zowel jongeren als volwassenen.

Waarom heeft Humanitas ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij Betrokken Ondernemers Breda? “Wij willen graag gebruikmaken van advies en/of diensten van de deelnemende organisaties, zoals op het gebied van PR & Communicatie, zichtbaarheid en herkenbaarheid in de stad voor potentiële deelnemers en vrijwilligers, diverse diensten en het inzetten van strategieën om subsidiegevers te benaderen, enzovoort.”

Door de samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda hoopt Humanitas Breda zichtbaarheid en herkenbaarheid te vergroten. “Niet alleen voor potentiële deelnemers en vrijwilligers, maar ook voor andere belangrijke stakeholders in de stad”, aldus Anton.”We willen laten zien wat het is om een vrijwilligersorganisatie te zijn, waar vrijwilligers klaarstaan om deelnemers te helpen en ondersteunen met diverse diensten, en ook om concrete levensproblemen samen op te lossen. Onze vrijwilligers werken hieraan met hart en ziel”, benadrukt hij.

Daarmee hoopt hij ook ondernemers en andere partners te inspireren. “Het is deze betrokkenheid en inzet die Humanitas Breda inbrengt en waarmee wij het verschil willen maken in de Bredase gemeenschap.”