Spring naar content

Jongeren Fiks doen inspiratie op tijdens inspo-tour De Keyzer 

Jongeren Fiks doen inspiratie op tijdens inspo-tour De Keyzer 

inspotour Keyzer

Werken bij een assurantiekantoor saai? Helemaal niet. Die conclusie trokken ook de jongeren van Fiks die na bemiddeling van BOB een inspo-tour volgden bij De Keyzer Zekerheid. “Alle jongeren hebben wat uit de tour kunnen halen”, vertelt Femke van der Salm van Fiks. 

En dat was toch verrassend, geeft de begeleider van Fiks aan. “Niet iedereen dacht van tevoren dat het onderwerp verzekeringen wat voor ze zou zijn, maar ze hebben allemaal wat uit de tour kunnen halen.”

Sportzaal

Twee medewerkers met beiden een heel andere achtergrond en carrièrepad van het Bredase assurantiekantoor vertelden hun verhaal. “Tijdens de rondleiding in ons mooie nieuwe pand vertelde van elke afdeling iemand wat hun werk inhoudt en wat ze juist wel of niet leuk vinden aan de verzekeringsbranche”, vertelt Laura Overduin van De Keyzer Zekerheid. “Ook een blik op onze eigen luxe sportzaal en de kantine met pool/tennistafel en dartbord mocht uiteraard niet ontbreken.”  

Prikkelende verhalen

De prikkelende verhalen van hoe ieders loopbaan bleken vooral inspirerend, vertelt Femke. “Zo kregen ze inzicht dat je niet meteen de juiste opleiding hoeft te kiezen, maar je jezelf kunt omscholen of omhoog kunt werken binnen een bedrijf. Ook waren er een aantal positief verrast over het werken bij een verzekeringskantoor, en wat daar allemaal bij komt kijken.”

De conclusie van de Fiks-deelnemers was duidelijk: “Jullie hebben ons zeker geïnspireerd en geprikkeld over hoe je carrière zou kunnen lopen en ons meer geleerd over het verzekeringsvak. Heel erg tof!”