Spring naar content

Kerstuitje Van Oers met eenzame ouderen

Kerstuitje Van Oers met eenzame ouderen

Van Oers x Samen Ondernemen

23 medewerkers van Van Oers hebben kerststukjes gemaakt samen met 20 ouderen die last hebben van eenzaamheid. Samen Ondernemen legde de verbinding met de ouderen vanuit vier wijken in Breda.

De medewerkers van Van Oers hebben de ouderen vanuit de vier wijken in Breda zelf opgehaald met de auto en ze meegenomen naar tuincentrum Avri in Dongen, waar jaarlijks een enorm grote kerstafdeling is. “Onze collega’s vinden het heel erg fijn om eenzame ouderen een leuke avond te bezorgen door ze mee te nemen naar een gezellige locatie waar ze normaal gesproken zelfstandig niet kunnen komen”, vertelt directeur Roel Willemse.

Drie vrijwilligers van Samen Ondernemen hebben de avond in goede banen geleid. De avond startte met een kopje koffie of thee en appelgebak, waarna het maken van de kerststukjes volgde. Tijdens het maken van de kerststukjes ontstonden er mooie onderlinge gesprekken tussen de medewerkers van Van Oers en de ouderen omtrent hun persoonlijke situatie en onder andere de beperkte mogelijkheden om er zelfstandig op uit te kunnen gaan.

Nadat de kerststukjes af waren, volgde een wandeling over de kerstmarkt en was er voor iedereen een drankje in het restaurant. “Vanuit Samen Ondernemen proberen wij mensen die eenzaam zijn aan een uitje te laten deelnemen”, vertelt Aagje de Bruijn. “Deze mensen vinden het heerlijk om eruit te zijn. Voor ons is het zo fijn om te zien dat deze mensen het gezellig vinden en daar doen wij het voor.”

Al bij al was de avond meer dan geslaagd. “De enthousiaste reacties van de ouderen die aangeven een hele leuke avond te hebben gehad, geven ons erg veel voldoening”, besluit Roel. Aagje: “De medewerkers van Van Oers zijn geweldig!”