Spring naar content

Kindertuinen de Molenleij verbindt kinderen met de natuur

Kindertuinen de Molenleij verbindt kinderen met de natuur

Kindertuinen Molenleij

Kindertuinen de Molenleij heeft zich aangesloten bij BOB. Kindertuinen zoekt een duurzame samenwerking met een ondernemer die ze ondersteunt bij het opzetten van social media. “De kindertuinen levert een bijdrage aan de bewustwording van de plaats die het milieu in onze samenleving inneemt”, vertelt Jaap Hinfelaar.

De Kindertuinen brengt haar leden en bewoners van Breda-Oost in contact met planten en natuur. Met 30 kindertuintjes van tien vierkante meter heeft de vereniging als doel kinderen in eigen tuintjes te laten tuinieren en hen te leren hoe je planten kweekt en verzorgt.

Een doel van Kindertuinen is om in het voorjaar van 2024 minstens 30 kinderen aangemeld te hebben in Breda Oost. Om dit doel te bereiken, wil Kindertuinen effectieve communicatiekanalen hebben, met name via social media. “Zo kunnen we het bereik vergroten en meer mensen bewust maken van de Kindertuinen. Daarnaast willen we de inwoners van Breda-oost goed informeren over onze rol in het onderwijzen van kinderen over groen en natuur. Hierdoor kunnen we de betrokkenheid vergroten, kinderen en ouders inspireren om deel te nemen en de waarde van de Kindertuinen de Molenleij benadrukken”, vertelt Jaap.

Na een eerdere samenwerking tussen bij BOB aangesloten ondernemers en de Kindertuinen besloten de tuinenthousiatelingen om vaste partner te worden. De Kindertuinen biedt andere partners ‘waardevolle kansen voor werkgelegenheid, fysieke activiteiten, duurzaamheid, een gemeenschapsgevoel, levensvaardigheden en begrip voor de natuur’, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.