Spring naar content

Lamb Weston sluit aan bij BOB: ‘Well-being through potatoes’

Lamb Weston sluit aan bij BOB: ‘Well-being through potatoes’

Lisette Jacobs en Annemarie Luijkx van LambWeston samen met Justin Goetzee van BOB.
Lisette Jacobs en Annemarie Luijkx van LambWeston samen met Justin Goetzee van BOB.

Lamb Weston heeft zich recentelijk aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda. Eigenlijk is dat niet meer dan logisch, vertelt Lisette Jacobs, CHRO bij het bedrijf. “Want we vinden het belangrijk om een actieve rol te spelen bij het creëren van een betere toekomst voor de wereld om ons heen, voor onze partners en voor onze medewerkers.”

Lamb Weston EMEA (Europe, Middle East & Africa) is een wereldwijde producent van hoogkwalitatieve diepgevroren aardappelproducten en aardappelvlokken. “Met meer dan 9500 medewerkers produceren we dagelijks 80 miljoen porties friet vanuit 26 landen”, illustreert Lisette de omvang van het bedrijf, dat haar corporate center in Breda heeft. 

Voor het EMEA-gebied biedt Lamb Weston werk aan circa 1500 medewerkers verspreid over drie kantoorlocaties, te weten Breda, Kruiningen en Dubai en zes fabrieken, vier in Nederland, één in Groot-Brittannië en één in Oostenrijk.

Betere toekomst
Lamb Weston probeert op verschillende manieren voor een betere toekomst te zorgen. “Onder andere door steeds duurzamer te produceren, maar bijvoorbeeld ook door goede doelen te steunen, zoals de Singelloop en Runexpected in Breda en de Delta Ride of the Roses in Zeeland.”

– Waarom is maatschappelijk verantwoord ondernemer belangrijk voor Lamb Weston?
“Omdat dat past bij ons als organisatie, bij onze purpose ‘wellbeing through potatoes’. We willen graag bijdragen aan een betere wereld. Dit doen we door bij alles wat we doen te kijken naar het effect op onze mensen, onze klanten en consumenten, en de wereld om ons heen.”

Maatschappelijke betrokkenheid
MVO past ook bij wat medewerkers verwachten van Lamb Weston als werkgever, merkt Lisette. “Medewerkers vinden maatschappelijke betrokkenheid ook belangrijk, dat zien we onder andere terug in deelname aan activiteiten die voor goede doelen worden georganiseerd en worden gesponsord door Lamb Weston. Bijvoorbeeld afgelopen zondag heeft een flinke groep LW medewerkers meegelopen met Runexpected.”

Door lid te worden van Betrokken Ondernemers Breda wil Lamb Weston haar steentje bijdragen aan inwoners en maatschappelijke organisaties in Breda die dat nodig hebben. “We willen graag onze betrokkenheid in Breda laten zien, door letterlijk onze handen uit de mouwen te steken bij activiteiten. We zijn een bedrijf van aanpakkers, met een groot team van medewerkers die samen hun schouders ergens onder kunnen zetten.”

Lamb Weston deelt ook graag kennis en ervaring. “Dat kan heel divers zijn. We zijn een grote organisatie, waar veel kennis is op alle gebied van ondernemen, produceren, verkopen, finance, personeel, et cetera”, vertelt Lisette. “Maar we kunnen ook onze lekkere producten delen, want van een frietje wordt iedereen blij. En natuurlijk willen we graag dat iedereen ons mooie bedrijf leert kennen, weet wie we zijn en wat we doen.”