Spring naar content

Markant-LeerSaam: connectie tussen BOB en Bredase kinderen 

Markant-LeerSaam: connectie tussen BOB en Bredase kinderen 

foto markant leersaam

Stichting Onderwijsgroep Markant-LeerSaam is aangesloten als partner van Betrokken Ondernemers Breda. “BOB brengt ons dichterbij partners die onze kinderen en gezinnen kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een ontbijt, maar ook met speelgoed”, vertelt voorzitter Johan van Knijff. 

Markant-LeerSaam is een ambitieuze en innovatieve stichting voor openbaar primair onderwijs die kwaliteit op nummer één heeft staan. Onder Markant-LeerSaam vallen tien basisscholen. Zij dragen zorg voor openbaar onderwijs aan 3000 basisschoolleerlingen in de regio Breda en omstreken. Ook heeft Markant een verbintenis met de Rudolf Steinerschool in Breda.

Onderwijs maakt een groot deel uit van de samenleving en daar ziet Markant-LeerSaam kansen liggen. “Onze kinderen komen uit alle lagen van de bevolking; armoede, rijkdom, gezond of ongezond eten komt dus allemaal voor”, vervolgt Johan.

Markant-LeerSaam ziet ook volop kansen om een waardevolle bijdrage te leveren aan Breda. “Vanzelfsprekend kunnen wij als scholen ook oproepen doen voor andere maatschappelijke instellingen in Breda. Wij zijn natuurlijk ook bereid hen te ondersteunen of een vraag uit te zetten bij onze ouders en ons personeel”, aldus Johan. “We zitten verspreid over de stad Breda en zijn al intensief betrokken bij veel activiteiten voor kinderen.”