Spring naar content

Medewerkers Mazars in Nederland verzetten bergen werk op Community Day 

Medewerkers Mazars in Nederland verzetten bergen werk op Community Day 

Medewerkers van Mazars hebben zich tijdens de jaarlijkse Community Day weer ingezet voor verschillende maatschappelijke projecten. FOTO JILLE ZUIDEMA
Medewerkers van Mazars hebben zich tijdens de jaarlijkse Community Day weer ingezet voor verschillende maatschappelijke projecten. FOTO JILLE ZUIDEMA

Medewerkers Mazars in Nederland, kantoor Breda, hebben op volle kracht de handen uit de mouwen gestoken tijdens hun jaarlijkse Community Day op 13 juni 2023. De medewerkers gingen aan de slag met maatschappelijke klussen bij Thebe, Vincentius Breda, Buddy to Buddy en Dierenopvangcentrum Breda e.o.

Bij Thebe zetten zo’n twintig medewerkers van Mazars samen met team welzijn een leuk programma op voor de bewoners. “Onze bewoners hebben genoten van het heerlijke gebak maar ook het contact met de medewerkers van Mazars”, vertelt Sandrine Faivre van Thebe. “Daarna was er een bingo met prijsjes verzorgd door Mazars, waarbij de medewerkers van Mazars onze bewoners hebben ondersteund.” Voor de bewoners van het woonzorgcentrum zijn activiteiten als deze via BOB de kers op de taart. Naast de bewoners zijn ook alle personeelsleden getrakteerd op gebak. Het was een feestelijke ochtend en voor ons is het zeker voor herhaling vatbaar.” 

 

Ervaringen uitgewisseld

Bij Buddy to Buddy was ‘De Huiskamer’ aan een nieuwe look toe in verband met de nieuwe huisstijl van Buddy to Buddy. De medewerkers van Mazars hebben geholpen met het inpakken van spullen, verwijderen van planken, dragers en het verwijderen van raambestickering.

Drie medewerkers van Mazars, een medewerker van Buddy to Buddy en twee Buddy’s hebben een flinke berg werk verricht, vertelt Dianne van Buddy tot Buddy. “Ondanks de warmte was het erg gezellig en is er hard gewerkt, maar ook gezellig gekletst en er zijn mooie verhalen en ervaringen uitgewisseld.” De klus bood de medewerkers van Mazars de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Buddy’s en de organisatie, vertelt ze. De extra handjes bij een grote klus als deze kwamen ook zeer van pas.

 

Gesnoeid

Bij Dierenopvangcentrum Breda e.o hebben twaalf medewerkers van Mazars de voortuin op orde gemaakt. “Bomen en struiken zijn gesnoeid, gras gemaaid en onkruid is weggehaald”, vertelt Anja van Splunder van het centrum. “Daarnaast zijn de paden tussen de speelweides ontdaan van onkruid en zijn de speelweides aangeveegd. Dit was de grootste klus.” 

In de middag heeft een groepje kongs gevuld en deze uitgedeeld aan de honden. Ook is er geknuffeld en gespeeld met enkele honden en katten en was er een rondleiding voor de medewerkers van Mazars. 

‘’Door de hulp van Mazars konden klussen uitgevoerd worden waarvoor het dierenopvancentrum geen tijd en geld voor had’’, vertelt Anja. “Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat mensen kennis maken met het asiel en de dieren die daar verblijven. Wij vonden het een geslaagde dag met leuke, geïnteresseerde mensen en er is een berg werk verzet.”

Hoog tempo

Bij Vincentius gingen vijftien medewerkers van Mazars aan de slag. Ze snoeiden de tuin, hebben graffiti overgeschilderd, de buitenruimte onkruidvrij gemaakt en de winkel binnen volledig schoongemaakt, maar ook bijvoorbeeld gordijnrails opgehangen. “Wij als Vincentius hebben de hulp bijzonder gewaardeerd”, vertelt penningmeester Vincentius Paul Krusemeijer. “Wij hebben gezien dat de medewerkers van Mazars bijzonder gemotiveerd waren. Niets was te veel en ondanks de hele warme dag bleef het tempo hoog.”

De medewerkers van Mazars genoten van de dag, die plaatsvond in het kader van de Community Day van de Mazars Foundation, laten Abdel Zeraï en Manuela de Wit weten. “Wij als Mazars Foundation vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en waar nodig werkzaamheden te verrichten voor mensen en ook dieren die dit niet zelf kunnen. Voor veel collega’s is het leven dat zij leven heel gewoon. Voor veel mensen in onze maatschappij is dit niet zo vanzelfsprekend.”. 

Heel waardevol

Een van de medewerkers van Mazars zag dat met eigen ogen bij Vincentius. “Voor de Community Day bij de kringloopwinkel was ik mij er niet van bewust hoeveel een kringloopwinkel voor de maatschappij doet en wat ze voor mensen kunnen betekenen. Niet alleen voor mensen die minder te besteden hebben, maar ook voor mensen die in noodsituaties zitten en alles verloren zijn. Ook ben ik mij gaan beseffen dat spullen en kleding waarvan ik dacht dat niemand er nog iets mee kon doen, voor een grote groep mensen nog heel waardevol kunnen zijn. Hierdoor denk ik nu wel twee keer na voordat ik iets weggooi. Ik probeer dit nu ook in mijn omgeving duidelijk te maken.”

De conclusie van de dag, die breed gedragen werd: “Ik vond het een dankbare dag en ben blij dat ik heb kunnen helpen.”