Spring naar content

 ‘Met verbinding en zichtbaarheid kansen creëren’

 ‘Met verbinding en zichtbaarheid kansen creëren’

Marie Louise Luijkx sluit met Happy Tosti aan bij Betrokken Ondernemers Breda.
Marie Louise Luijkx sluit met Happy Tosti aan bij Betrokken Ondernemers Breda.

Social Capital – in Breda actief met Happy Tosti – heeft zich aangesloten bij Betrokken Ondernemers Breda. Door verbinding en zichtbaarheid hoopt het bedrijf kansen te creëren voor zowel haar medewerkers als voor ondernemers. “Wij geloven dat er een leuke betaalde baan is voor iedereen met een arbeidsbeperking die wil werken”, vertelt Marie Louise Luijkx.

Op vernieuwende wijze bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, dat is wat Social Capital wil. Dat doet het bedrijf door mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen. “Zoals bij Happy Tosti in Breda.” 

Social Capital neemt medewerkers aan en probeert voor hen een passende werkplek te vinden met het credo: ‘Als je doet wat je leuk vindt, dan komt de rest vanzelf’. “Hierin faciliteren wij door hen te detacheren en voorzien hierbij in begeleiding door jobcoaching, om deze plaatsing zo succesvol en duurzaam mogelijk te maken.” 

Kansen voor bedrijven

Via BOB hoopt het bedrijf zoveel mogelijk sociaal maatschappelijk betrokken ondernemers te bereiken en het netwerk in Breda uit te breiden. “En zo passende en duurzame werkplekken te vinden voor onze medewerkers. Daarnaast menen wij met onze medewerkers vooral ook kansen te bieden aan bedrijven. De mensen die bij ons komen willen vaak heel graag! Hoe mooi zou het zijn dat wij hun krachten kunnen inzetten in dit netwerk.”

Marie-Louise legt uit wat die kansen voor het bedrijfsleven zijn. “Onze ervaring is dat door banen passend te maken, door begeleiding met jobcoaching, maar vooral doordat mensen doen wat ze leuk vinden – daar ligt meestal ook hun talent -, onze mensen van grote toegevoegde waarde zijn voor bedrijven. Door hun motivatie, door een andere manier van denken, door oprecht plezier, en simpel omdat het fijn is kansen te bieden aan mensen.”