Spring naar content

NAC Maatschappelijk brengt Avondje naar Visio de Blauwe Kamer

NAC Maatschappelijk brengt Avondje naar Visio de Blauwe Kamer

De beleefzuil bij Visio.
De beleefzuil bij Visio.

De geur van net getapte pilskes in combinatie met de dampen van vers gefrituurde frikandellen en friet en het aanzwellende geroezemoes van een vollopend Rat Verlegh Stadion. Voor de doorgewinterde NAC-supporter is het de gewoonste zaak van de wereld. Sinds kort kunnen ook bewoners van Visio de Blauwe Kamer in hun eigen omgeving beleven wat het Avondje NAC inhoudt. 

Want NAC Maatschappelijk heeft samen met een van de bewoners van Visio de Blauwe Kamer de beleving van een Avondje NAC vastgelegd. Met beeld, geluid en zelfs geur is de impressie te beleven op een beleefzuil in een van de ruimtes van de Blauwe Kamer aan de Galderseweg. 

NAC Maatschappelijk reageerde meteen enthousiast op het idee, vertelt Leon Aerssens. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om NAC te kunnen en mogen beleven. Op deze bijzondere manier kunnen deze bewoners dit ook. Een kleine investering van alleen tijd, wat veel plezier geeft bij mensen. Mooier kan niet, toch?”

Met een bewoner van de Blauwe kamer namen de mensen van NAC een ‘kijkje’ achter de schermen zodat samen een ervaring werd gecreëerd. “De bewoner maakte een rondgang bij NAC, buiten de wedstrijd en tijdens een wedstrijddag. Hiervan zijn filmpjes gemaakt, die bewoners kunnen herbeleven in hun eigen omgeving. Op deze manier kunnen we de betrokkenheid met NAC vergroten voor deze doelgroep die normaliter niet naar het stadion kan komen.” 

Medewerking aan het creëren van deze Beleefzuil past helemaal in de doelstellingen van NAC Maatschappelijk. “NAC is een volksclub die ingebed is in Breda. De visie van NAC is dan ook dat wij, naast het bieden van voetbal, die maatschappelijke rol ook serieus oppakken”, vertelt Leon.