Spring naar content

Rabobank bezorgt deelnemers Zonnebloem gezellige en leerzame dag

Rabobank bezorgt deelnemers Zonnebloem gezellige en leerzame dag

Rabobank x De Zonnebloem

Met een presentatie over cybercriminaliteit, een heerlijke lunch, een spelletjesmiddag en als afsluiter een borrel, hebben 52 bezoekers van de Zonnebloem een gezellige en educatieve middag gehad bij Rabobank in Breda. De bank gebruikte de middag om meer bewustwording te creëren over cybercriminaliteit. “En zo welzijn te stimuleren en maatschappelijk impact te maken”, vertelt Wenny van Rooij van de bank.

“Rabobank is een coöperatieve bank die graag iets terug doet voor haar leden en klanten. Naast vooral het bieden van een leuke dag hebben we ook invulling willen geven aan het thema Financieel Gezond Leven, wat voor deze doelgroep belangrijk is”, vult Leandra Sestig aan. Leuk en nuttig gingen deze middag hand in hand, vandaar de titel ‘Bankieren met een knipoog’.

Gezellig educatief programma

De dag startte om 11.00 uur met een warm welkom bij de Rabobank in Breda. Paul Smits trapte de dag af met een interessante presentatie over cybercriminaliteit en wat je wel en niet moet doen bij het delen van financiële informatie. Daarbij gaf hij toelichting op de ABC-methode (Alert zijn, Bescherm jezelf, Check) en de babbeltruc-methode. “Er zijn praktijkgevallen uitgewisseld en mensen konden vragen stellen. Gezien de hoeveelheid vragen hebben we echt een snaar geraakt”, vertelt Wenny. Hierna hebben de gasten een heerlijke lunch gekregen met soep en broodjes, waarbij aan iedere tafel een Rabobank medewerker van het marktteam Breda Amerstreek vertegenwoordigd was.

Coby van der Pluijm van de Zonnebloem vindt het belangrijk om de mensen uit afdeling Hoge Vucht kennis te laten maken met de medewerkers van Rabobank en natuurlijk met elkaar. “Saamhorigheid is belangrijk voor deze doelgroep. Nu kunnen ze kletsen, eten en lachen met elkaar. Daarnaast worden ze ook bewuster van de gevaren van online bankieren, wat belangrijk is voor deze doelgroep, aangezien dat vaak onbekend gebied is.”

Na de lunch was het tijd voor gezelligheid tijdens een spelletjesmiddag. De mensen hebben tafelspelletjes gedaan zoals Keezen, Sjoelen, Mens erger je niet en meer. Tussendoor kwam tafelgoochelaar Marc Woods de mensen voor de gek houden met allerlei goocheltrucs, waarbij hij gebruik maakte van muntjes, portefeuilles en andere geld gerelateerde voorwerpen. Als afsluiter hebben de gasten geborreld onder het genot van een borrelplankje.

Geslaagde dag

De gasten van de Zonnebloem waren heel blij met de presentatie. “Ik vind het fijn dat ik nu wat meer kennis heb over online bankieren. We zijn niet opgegroeid hiermee dus dat is best lastig”, vertelt een van de gasten. Ook heeft de gezellige middag de mensen goed gedaan. “Iedereen was geanimeerd in gesprek en druk in de weer met de spelletjes. We hebben lekker geluncht en veel gelachen. Kortom, een geslaagde dag”, vertelt Leandra.

De 52 deelnemers aan de middag gingen naar huis met een stickervel met daarop noodnummers, deurbelwaarschuwingen tegen criminelen en gevaarherkenningspunten.