Spring naar content

‘Samen plannen maken voor Breda’

‘Samen plannen maken voor Breda’

Marieke Wiegel (Grote kerk) is trotse partner van BOB, rechts intermediair Lieke van Boxtel.
Marieke Wiegel (Grote kerk) is trotse partner van BOB, rechts intermediair Lieke van Boxtel.

De Grote Kerk Breda staat letterlijk midden in de Bredase samenleving. Aansluiting bij Betrokken Ondernemers Breda past daar helemaal bij, geeft directeur Marieke Wiegel aan. “Wij hopen bij BOB de verschillende ondernemers goed te leren kennen en samen plannen te ontwikkelen voor de stad, elkaar te versterken en aan de toekomst te werken.” 

De Stichting Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk Breda is verantwoordelijk voor de restauratie, het onderhoud en de exploitatie van het rijksmonument – cultureel erfgoed van de Nassaus. “We realiseren daarom met diverse partners een hoogwaardig sociaal-maatschappelijk en cultureel programma dat lokaal verankerd is en nationale en internationale uitstraling heeft.” 

 Ambitie

De ambitie is om een programma te presenteren dat de geschiedenis en context van de kerk verbindt met eigentijdse ontwikkelingen Dit maakt de Grote Kerk Breda een plek waar verschillende generaties samenkomen en geïnspireerd raken. “Impact, kwaliteit, duurzaamheid, inclusie en openheid zijn daarbij bepalend. De kerk draagt actief bij aan de sociaal-maatschappelijke, economische en culturele ontwikkelingen in Breda en in de regio en heeft ook nationaal en internationaal een groeiend netwerk. De Grote Kerk Breda is een plek van verbinding in het hart van de stad.”

 Op de kaart zetten

De Grote Kerk Breda heeft als icoon van de stad een grote verbondenheid met de ondernemers van Breda, weet Marieke. “Wij dragen als actuele en ondernemende speler in de binnenstad bij aan een aantrekkelijke en gezonde binnenstad, zorgen samen met de ondernemers voor een aangenaam verblijfsklimaat, dragen bij aan een gunstig en positief vestigingsklimaat. Kortom, wij willen graag samen met de ondernemers optrekken om Breda nog meer en beter op de kaart te zetten.”