Spring naar content

Spadel zet Positive Impact Day in voor bewoners Thebe de IJpelaar

Spadel zet Positive Impact Day in voor bewoners Thebe de IJpelaar

Teamuitje Spadel bij Thebe de Ijpelaar. FOTO JILLE ZUIDEMA
Teamuitje Spadel bij Thebe de Ijpelaar. FOTO JILLE ZUIDEMA

Medewerkers van Spadel hebben afgelopen maand een gezellige dag gehad met de bewoners van Thebe de IJpelaar. Met een groep van dertig hebben de mensen van Spadel samen met zestig bewoners allerlei leuke activiteiten gedaan en een stuk gewandeld. 

Op 5 oktober heeft Spadel mee gedaan aan de Positive Impact Day. Op deze speciale dag komen de medewerkers van Spadel samen om een dag terug te geven aan de maatschappij. “Bij Spadel is een van onze meest gekoesterde waarden ‘Create positive impact’. We zijn er dan ook trots op dat we niet alleen uitblinken in onze zakelijke inspanningen, maar ook dat we een betekenisvol verschil maken voor anderen”, vertelt Christine Barbé. “We waren heel blij dat we dit mochten doen bij Thebe door het personeel te helpen en er te zijn voor de bewoners. Het was mooi om te zien hoe goed er voor de bewoners wordt gezorgd.”

Een gezellige middag

De dag begon 6 oktober met een wandeling. Door de hoeveelheid medewerkers vanuit Spadel, konden de bewoners van de IJpelaar in een grotere groep op pad gaan, iets waaraan bij de bewoners grote behoefte is. “Het wandelen was heel fijn. We hebben veel kunnen kletsen en we waren lekker buiten”, vertelt een van de bewoners. “Het is aan de temperatuur te merken dat het herfst is, maar dat bederft de pret niet! Want het was super gezellig.” Binnen werden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals jeu des boules en koersbal. Ook in de gesloten afdeling werd er tovertafel en memory gedaan.

Voor herhaling vatbaar

Door de inzet van Spadel kregen de zorgmedewerkers van de IJpelaar de kans om de bewoners wat meer aandacht te geven en zo een bedrijf een inkijkje te geven in hoe het er aan toe gaat bij de locatie. “Wij vinden het belangrijk om de bewoners een leuke dag te bezorgen”, vertelt Joyce Bergers. “Door dit samen met Spadel te doen kunnen we meer realiseren dan dat we normaal doen. We zijn met een grotere groep en dat maakt weer meer mogelijk. Dit soort dagen willen we dan ook vaker gaan organiseren, zodat de bewoners vaker zo’n dag hebben.”

Geslaagde dag

Al met al was het een geslaagde dag, vertelt ze. “Mijn collega’s en onze bewoners genoten van deze dag. Het is even wat geregel en georganiseer, maar als iedereen aan het eind van de dag enthousiast is, dan is het goed gelukt. Uiteindelijk gaat het daar allemaal om.”