Spring naar content

Stichting Breda Actief wil vrijwilligerswerk nog zichtbaarder maken via BOB

Stichting Breda Actief wil vrijwilligerswerk nog zichtbaarder maken via BOB

Moniek Derks tekent namens stichting Breda Actief het contract met BOB.
Moniek Derks tekent namens stichting Breda Actief het contract met BOB.

Stichting Breda Actief zet zich met haar labels Breda Actief en MOOIWERK in voor een gezond en gelukkig Breda. “Dit doen we door inwoners te stimuleren om te sporten, te bewegen en vrijwilligerswerk te doen”, vertelt Moniek Derks.“Onze droom? Iedereen in Breda lekker in z’n vel!” 

Die doelstelling past prima bij de doelstellingen van Betrokken Ondernemers Breda (BOB), weet Moniek. Door aansluiting bij BOB hoopt de stichting vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen te ondersteunen, door ze te verbinden aan de expertise uit het Betrokken Ondernemers Breda-netwerk. “Anderzijds willen we op deze manier vrijwilligers en vrijwilligerswerk binnen het netwerk nog zichtbaarder maken.” 

Voor partners van BOB biedt stichting Breda Actief meerwaarde door de warme contacten die ze heeft met Bredase vrijwilligers, (vrijwilligers)organisaties en sportverenigingen. “Ook dragen we bij met kennis en kunde die we de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd op het gebied van sport, bewegen en vrijwilligerswerk. Samen met het netwerk hopen we nog meer Bredanaars in beweging te krijgen, én fan te maken van vrijwilligerswerk.”

De stichting heeft inmiddels meteen de daad bij het woord gevoegd en Bredase amateursportverenigingen enthousiast gemaakt voor deelname aan de Ondernemers Maken Vuile Handen Dag op 2 juni.