Spring naar content

Straatraad: ‘Kennis delen met andere partners’

Straatraad: ‘Kennis delen met andere partners’

Johnny Feskens (links) tekende als voorzitter van de Straatraad het partnerschap met Betrokken Ondernemers Breda.
Johnny Feskens (links) tekende als voorzitter van de Straatraad het partnerschap met Betrokken Ondernemers Breda.

Dak- en thuislozen helpen om hun situatie te verbeteren. Dat doet de Straatraad vanuit eigen ervaring. Sinds deze week is de Straatraad Maatschappelijk partner van Betrokken Ondernemers Breda. “We willen onze kennis delen met andere partners”, vertelt voorzitter Johnny Feskens.

Straatraad is een Bredase organisatie die bestaat uit ex-dak- en thuislozen die zich inzetten voor dak- en thuislozen. “We begeleiden, geven advies, maken de wegen korter en makkelijker begaanbaar voor diegenen die in het traject zitten”, vertelt Feskens. “Als wij een telefoontje plegen met de gemeente, gaat het wat sneller. We weten de wegen, weten waar ze tegenaan lopen.”

Rondleidingen

Met het werk proberen de leden van de Straatraad de stigma’s van dak- en thuislozen te doorbreken, onder meer door rondleidingen te geven aan inwoners, maar ook aan mensen uit het werkgebied, bijvoorbeeld uit de GGZ. “We confronteren ze met de werkelijkheid door het eigen verhaal te vertellen, gaan langs plekken die belangrijk zijn voor dak- en thuislozen. Dat is echt een eyeopener, ook voor mensen die met deze doelgroep werken.”

Samenwerking nodig

Met het lidmaatschap hoopt de Straatraad samenwerking met andere partners buiten het eigen werkveld op te starten. “Want we merken dat we meer samenwerkingen nodig hebben om het maatschappelijk idee dat we hebben uit te dragen, maar vooral hopen we wat zichtbaarder te worden. Het stigma dat bestaat over dak- en thuislozen werkt ook tegen ons. Mensen zijn snel wat terughoudender, begrijpelijk, maar onterecht.”