Spring naar content

VIBE: ‘Samen maatschappelijke kwesties aangaan’

VIBE: ‘Samen maatschappelijke kwesties aangaan’

(links) Loek Michiels en Jesse Heyms van VIBE samen met Lieke van Boxtel (rechts) van BOB voor het NAC Stadion.
(links) Loek Michiels en Jesse Heyms van VIBE samen met Lieke van Boxtel (rechts) van BOB voor het NAC Stadion.

Impact onderneming VIBE koppelt dagelijks kwetsbare jongeren met arbeidspotentieel, zoals voortijdig schoolverlaters, aan de arbeidsmarkt. Daarvoor zoeken Loek Michiels en Jesse Heyms altijd samenwerkingen met betrokken ondernemers. Niet raar dus dat VIBE partner is geworden van BOB.

“We denken dat het netwerk van Betrokken Ondernemers Breda erg waardevol is, omdat hierdoor nieuwe samenwerkingen aangegaan kunnen worden”, vertelt Michiels. Deze samenwerkingen zijn volgens VIBE van essentieel belang om de maatschappelijke impact gezamenlijk te vergroten. “We beschikken over een jong en bevlogen team met passie voor de doelgroep en we gaan geen maatschappelijke kwestie uit de weg, maar hebben het lef om hierin een verschil te maken”, maakt hij duidelijk.

Persoonlijk traject

VIBE laat jongeren door middel van een traject ontdekken wat ze leuk vinden en waar hun persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden liggen. “Deze vaardigheden bekrachtigen we met persoonsgebonden certificaten. Als we in dit traject hebben ontdekt in welke sector de jongeren willen gaan werken koppelen we ze aan een van de bedrijven in ons netwerk.” Om duurzame arbeidsparticipatie te bevorderen blijft VIBE nog minimaal een half jaar betrokken. “We staan voor verbinden, interesseren, begeleiden en empoweren.” 

Samen veel sterker

Bij BOB hoopt VIBE nieuwe samenwerkingen aan te gaan met andere betrokken ondernemers en ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. “Op deze wijze denken we een zo groot mogelijke maatschappelijke impact te kunnen realiseren. Samen maatschappelijke kwesties aangaan is volgens ons een veel betere strategie dan te denken dat je het alleen moet doen.”