Spring naar content

Voetbal verbroedert tijdens eerste Straatraad-toernooi

Voetbal verbroedert tijdens eerste Straatraad-toernooi

Zeven teams speelden zaterdag 1 juli om de titel van het eerste Straatraad-toernooi. FOTO JILLE ZUIDEMA
Zeven teams speelden zaterdag 1 juli om de titel van het eerste Straatraad-toernooi. FOTO JILLE ZUIDEMA

Zeven voetbalteams hebben zaterdag 1 juli gestreden om de hoofdprijs bij het eerste toernooi van de Straatraad. Go Digital bleek uiteindelijk de vaardigste voetballers in huis te hebben, maar de grootste winst was natuurlijk de verbroedering tijdens de dag.

Het doel van het toernooi was om aandacht te vragen voor de steeds groter wordende dak- en thuislozenproblematiek. Dat lukte, bleek uit de verschillende reacties. “Ik ben erg geschrokken van de verhalen van dakloze mensen”, laat Jurgen Hendrikx weten. Hij coachte het team van Senss. 

Het toernooi werd georganiseerd door Van Oers Accountancy & Advies in samenwerking met De Straatraad en Betrokken Ondernemers Breda, met ondersteuning van de Gemeente Breda. 

Bij organisator Van Oers Accountancy & Advies maakten de gesprekken met de deelnemers van de Straatraad-teams indruk, vertelt directeur Roel Willemse. “De verhalen, ook zeker op al een jonge leeftijd, komen binnen en zorgen ervoor dat je stilstaat bij problematiek die je vaak niet ziet en toch op grote schaal aanwezig is.”

Branding Agency Senss, Grote Broer/Zus Breda, Go Digital, Sterren van Morgen, Van Oers Accountancy & Advies en twee Straatraad-teams speelden op de velden van vv Baronie tegen elkaar. 

Daarnaast stond het maken van nieuwe verbindingen en vooral plezier centraal. vv Baronie sponsorde de tenues van de Straatraad en was gastheer. De dag werd afgesloten met een barbecue voor alle teams. Inge Verdaasdonk (SP) reikte de prijzen uit. 

“Wij kijken terug op een mooie sportieve dag, op naar volgende editie”, laat Willemse weten. “Het was een dag waarbij deelnemers vanuit diverse achtergronden door voetbal samen kwamen. Dat maakt duidelijk dat deze sport een verbindende kracht bezit en sociale etiketten, zoals thuis- of dakloosheid, overwint.”