Spring naar content

Vrouwen en kinderen Safegroup genieten van bijzondere kerstavond

Vrouwen en kinderen Safegroup genieten van bijzondere kerstavond

De vrijwillige bedieningsbrigade. FOTO JILLE ZUIDEMA
De vrijwillige bedieningsbrigade. FOTO JILLE ZUIDEMA

Vijfentwintig vrouwen en 32 kinderen die verblijven bij de Safegroup hebben woensdagavond genoten van een bijzonder kerstdiner bij Van der Valk Hotel Breda.

Het gezelschap genoot niet alleen van een heerlijk kerstmaal in een veilige en gezellige omgeving. Dat maakte indruk, want de avond betekende veel voor de vrouwen en kinderen, dat werd wel duidelijk. “Jullie weten niet half hoe belangrijk en fijn dit voor ons is”, liet een van de vrouwen aan de vrijwilligers weten. 

“Dit zijn de bijeenkomsten waarvoor we bestaan”, stelt directeur Justin Goetzee. “De mooie samenwerking tussen zoveel verschillende partners, en een groep die met zo’n avond even de zorgen aan de kant kan zetten en kan genieten.” 

Samenwerking

Hoe zag die samenwerking eruit? Het diner werd geserveerd door medewerkers van Rassers Advocaten, de vrouwen en kinderen werden verrast met cadeaus van Craze/LVNG, dat pakketten verzorgde met allerlei handige hulpmiddelen voor in de keuken. Perfetti Van Melle deed daar wat lekkers bij. “Kober bedacht een activiteit voor de kinderen”, voegt intermediair Lieke van Boxtel toe.. Zij konden tijdens de avond kerstmutsen versieren. “Ook voor hen waren er leuke presentjes, eveneens beschikbaar gesteld door Craze.” Arriva zorgde voor veilig vervoer van de verblijfplaats van de vrouwen en kinderen naar het hotel. Pianist Harry Kanters en zangeres Angela van Rijthoven zorgden voor sfeervolle muziek tijdens de avond. 

Harry Kanters en Angela van Rijthoven zorgden voor sfeervolle muziek. FOTO JILLE ZUIDEMA

Kerstgevoel

Kees Zuidema van Van der Valk Hotel Breda genoot van de avond.  “De groep die wij mochten ontvangen was een bijzondere ervaring voor ons. Moeders en kinderen waren op hun kerstbest gekleed. We zijn trots dat we ze toch een kerstgevoel hebben kunnen geven, dat zag en voelde je ook terug in de waardering. Het was fijn om dit te mogen doen.”

De avond past in de visie van Van der Valk Hotel Breda om maatschappelijk betrokken te zijn. “En dan is het ook fijn om dit te doen voor de directe omgeving. Je ziet dat als we onze krachten met andere bedrijven kunnen bundelen, we best wel wat kunnen bereiken.”

Uitleg voor de vrijwillige bedieningsbrigade. FOTO JILLE ZUIDEMA