Spring naar content

Lieke van Boxtel nieuwe directeur Betrokken Ondernemers Breda

Lieke van Boxtel nieuwe directeur Betrokken Ondernemers Breda

Lieke van Boxtel.
Lieke van Boxtel.

Lieke van Boxtel wordt per 1 januari 2024 aangesteld als directeur van Betrokken Ondernemers Breda. Dat heeft voorzitter Danielle Muller donderdag bekendgemaakt tijdens de themabijeenkomst over Verbeter Breda.

Lieke van Boxtel (28) volgt Justin Goetzee op, die de afgelopen anderhalf jaar met veel enthousiasme de kar heeft getrokken, waarvan de laatste periode voor twee dagen in de week. Hij blijft aan tot 1 maart om zaken over te dragen en om Lieke in te werken. Daarna neemt hij plaats in het bestuur, waar hij de plaats inneemt van Anton van Mansum, die eerder dit jaar afzwaaide als bestuurder.

Gedreven
Voorzitter Danielle Muller is verheugd met de ambitie die Lieke toonde toen intern duidelijk werd dat Justin Goetzee aangaf terug te willen treden: “Lieke heeft in de afgelopen twee jaar laten zien enorm gedreven te zijn. Ze weet hoe ze bedrijfsleven en maatschappelijk veld kan matchen. Bovendien stond ze aan de basis van de begin 2022 geïntroduceerde nieuwe visie van BOB. We hebben er alle vertrouwen in dat zij samen met het team het Bredase bedrijfsleven verder kan brengen met maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen.”

Voor BOB komt de nieuwe rol van Justin Goetzee op een goed moment, aldus de voorzitter. “Justin heeft de afgelopen anderhalf jaar met ongelooflijk veel energie BOB geholpen in de overgang naar de nieuwe visie. Mede dankzij zijn tomeloze inzet is BOB gegroeid naar meer dan 250 partners. Wij zijn blij dat hij vanuit het bestuur verder invulling wil geven aan de toekomst van Betrokken Ondernemers Breda.”

Vernieuwing
Lieke kijkt uit naar haar nieuwe rol. “Al ruim 2 jaar werk ik met passie en plezier voor BOB. In die tijd heb ik mogen zien hoe krachtig de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke partners kan zijn, en ervaren hoe leuk het is om daar een bijdrage aan te leveren! Ik geloof sterk in de kracht van vernieuwing en frisse perspectieven. Ik ben vastbesloten om vanaf januari onze organisatie te leiden met visie, passie en een geloof in wat we kunnen bereiken. Ik ben straks niet alleen directeur, maar blijf nog steeds een medestander, een luisterend oor en een pleitbezorger voor de ideeën van onze partners.”

Vanwege de aanstelling van Lieke als directeur ontstaat er een vacature voor de functie van intermediair. Het team van Betrokken Ondernemers Breda bestaat naast Lieke uit intermediair Lisa Hendriks. Tot 1 maart blijft Justin Goetzee werkzaam om te zorgen voor een soepele overgang in de contacten met het Bredase bedrijfsleven.